Vihdoin tännekin näitä käsien lämmittimiä, jotka valmistuivat kylläkin jo viime vuoden puolella...

Pitkästä aikaa neuloin oikeat lapaset, enemmän on tullut neulottua vain kämmekkäitä. Mutta nyt oli tarkoitus saada 13 v täyttäneelle kummitytölleni synttärilahjaksi mustat lapaset. Lanka löytyi Regian valikoimista ja kiva hunajakennomalli Novitan Neulomosta. Hunajakennoneuletta on vain lapasen selkäpuolella, kämmenpuoli on sileää neuletta.

Synttärilahjateemalla jatketaan... Sain nimittäin itse lahjaksi äidiltäni tarvikepaketin koukuttuihin lapasiin. Tekniikka oli minulle ennestään outo ja hetken pyörittelin ohjetta ja kaksipäistä virkkuukoukkua käsissäni tajuamatta oikein mitään. Netistä löysin hyvän tekniikkavideon, jonka avulla pääsin alkuun ja loppujen lopuksi lapaset olivat todella nopea, hauska ja helppo tehdä. Musta lanka on Sandnesin Easya ja kirjava Smartia. Lapasten suuhun virkkasin kiinteitä silmukoita.

Joululahjaksi neuloin vihreästä pitävälle ystävälleni vihreät kynsikkäät Kauniit käsityöt -kirjan ohjeella Gjestalin Maijasta. En ollut kynsikkäitä koskaan aiemmin neulonut, ja hiukan jännitinkin "sormen pätkien" neulomista, mutta loppujen lopuksi näitä oli mukava neuloa. Ehkäpä joskus toistekin uskaltaudun kynsikkäitä tekemään...