Tämän sivukiinnitteisen vaipan tein Chloe Toes kaavalla, jonka olin löytänyt netistä ja kankaana joskus viime vuonna Eurokankaasta ostettu pul, sisällä valkoinen coolmax ja kiinnityksenä KAM-nepit. Olin ommellut vaipan valmiiksi ennen nepitystä ja ihan hyvin neppien laitto sujui lopuksikin vaikka ehkä hitaammin kuin yleensä. Pihdeillä siis nepittelen ja ihan hyvin sujuu.

 

Tässä on sitten pikkainen kietaisubody kera potkuhousujen. Kangas on varmaan viiden tai kuuden vuoden takaa... Silloin taisin ommella muutamalle kaverin lapselle.

 

Tämmöinen pikkainen body on tehty mielestäni kivasta safarikankaasta, jonka ostin jo vuosia sitten ja josta on syntynyt monenlaista vauvanvaatetta sinne ja tänne. Riitti vielä tämmöiseen pieneen 56 senttiseen bodyyn.

Näiden velourit ovat palalaarilöytöjä. Nutun kanttaus oli yhtä tuskaa. Ensimmäinen tuska oli löytää omista kangsavarastoista sopivaa kanttikangasta (jos lähden kangaskauppaan niin aika vaikea tulla vain sen tarvitun kankaan kanssa kotiin vaan mukaan yleensä tarttuu vaikka mitä - ja tavoitteenani on saada kangasvarastojani pienemmiksi jolloin kangaskauppaan on mentävä vain äärimmäisessä hädässä.) Lopulta löysin kivaa keltaista joustofroteeta, mutta en saanut sitä kovin nätisti ommeltua vaan reunat kiemurtaa ikävästi. No, oma vauvani tuskin välittää vaatteen ulkonäöstä. Ainakin nuttu on lämmin. Kaava on Suuren käsityön numerosta 2/2002.

Potkuhousujen kaitalehuolittelussa oli sama ongelma kuin nutussa. Harmittaa, koska muuten housut ovat varsin onnistuneet. Kaava on Suuren käsityön numerosta 10/2000. Mallista poiketen lisäsin housuihin kuminauhaa nilkan takaosaan, jotta pysyisivät paremmin jalassa.