Onpa taas kulunut melkoisesti aikaa, kun itse olen tänne mitään saanut laitettua. Syksyltä jäi aikamoinen sukkavaihde päälle, sillä valmistuneet käsityöni ovat kyllä lähes poikkeuksetta olleet sukkia. Osasyynä varmastikin se, että syksyllä vihdoin sain opeteltua magic loop-tekniikan, ja koska ei se sitten ollut edes vaikeaa, innostuin tehtailemaan sukkia pyöröllä ihan urakalla... Koska muita käsitöitä ei nyt juuri ole esiteltäväksi, seuraavassa osittaista sukkasatoani menneiltä kuukausilta. 

Monissa blogeissa olen ihaillut jo pidemmän aikaa junasukkia, ja pitihän niitä sitten itsekin kokeilla. Mielestäni hauska ja suloinen sukkamalli. Nallesta ja Woolista neulottuna nämä tulivat vastasyntyneen kokoa hiukan isommat, mutta eiköhän näillekin sopivankokoiset jalat jostakin löydy.

Syksyn mittaan sain vihjeen kummipoikani kasvavan jalan kaipaavan uusia villasukkia, joten neuloin hänelle kahdet perinteiset raitasukat osittain jämälangoista. Muutamat lahjasukat ehtivät jo eteenpäin ennen kuvien ottamista, mutta näistä sain otettua kuvankin.

Novitan seiskaveikan raitalangoista on löytynyt mielestäni niin ihania värejä, että lankaa on ollut suorastaan pakko ostaa ja ainakin yhdet sukat neuloa... Oikeanpuoleiset sukat ovat uutta sateenkaarilankaa, melkoista värien ilottelua. Sukkien neulomisesta sai väriterapiaa ihan kunnolla...

Oikeanpuoleiset sukat ovatkin näistä ainoat, jotka neuloin itselleni Novitan valikoimista jo poistuneesta Nalle Colorista. Yksinkertainen mallineule syntyi oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Vasemmanpuoleisten sukkien mielestäni kiva mallineule on peräisin tästä ohjeesta.

Kun magic loop-tekniikan idea tuli tutuksi, oli aika kokeilla kahden sukan samanaikaista neulomista yhdellä pyöröpuikolla. Pienien alkuhankaluuksien jälkeen homma alkoi sujua ja hienoa oli saada molemmat sukat samaan aikaan valmiiksi! Sukkien malli löytyy Novitan talvi 2009 -lehdestä.

Vaikka sukkia onkin mukava neuloa, välillä vaihtelu virkistää ja suunnitelmissa on jo muunkinlaisia käsitöitä. Ideoita ja ihania mallejahan löytyy pilvin pimein, kun vain olisi riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä niiden toteuttamiseen...