Vihdoinkin sain kuvattua näitä vaippoja, joita olen surrutellut tulevalle lapsoselle.

Ensimmäisessä kuvassa on tosi pieni nb-taskuvaippa, jonka sisällä on coolmaxia. Ihanan pul-kankaan löysin Eurokankaasta. Kaavana on sivulta www.thenappynetwork.org.nz löytynyt sivuneppivaippakaava. Tuskinpa taitaa pitää sinappivellejä sisällään, mutta olipa vaan pakko tehdä tämmöinen söpöstelyvaippa. Punaisen joustofroteevaipan kaava on muistaakseni S-mummut. Sisäkankaana on joko tencel- tai bambujoustis.

 

Ylemmät kaksi sinistä S-koon vaippaa on tehty ihan omalla kaavalla, vaippa on T:n muotoinen ja jalansuihin ja selkään olen vetäissyt kuminauhat. Ihana joustofrotee on Akustiina-verkkokaupasta. Sisäpuolen kangas on joko bambua tai tenceliä. Alimmainen vaippa on S-mummut, sisuksena ihanan värinen syklaaminpunainen tencel.

Seuraavat vaipat ovat S-mummuja. Ylemmässä raitavaipassa on kiinteänä imuna koko vaipan alalla joustofroteeta ja sisuksena bambujoustista. Alemmat vaipat ovat velourjämistä tehty, sisustana microfleeseä. Velourvaippoihin pitänee iskeä nepit, jos eivät toimi sellaisenaan kuorien kanssa.

Tässä sitten tänä aamuna valmistuneet villahousut omalla ohjeella. Koko on varmaankin S. Lanka on Ruskovillan hahtuvaa, jota löysin tosi edullisesti jostakin vauvatarvikeliikkeestä. Villikset on neulottu sukkapuikoilla suljettuna neuleena. Takana on korotettuja kerroksia ja muutenkin pyrin muotoilemaan vaipan siten että tilaa olisi vaikka tuhdimmalle yövaipallekin. Olen tosi tyytyväinen saavutukseeni. Suunnitelmissa on vielä neulahuovuttaa jokin kuva pepun päälle. Tuleva isosisko ehdotti kissaa, yllätysyllätys. Jossain vaiheessa ajattelin vielä kirjoittaa tänne näiden villisten ohjeen, kun kirjoitin sen neuloessani ylös paperille.