Voi, onpa mennyt aikaa, kun viimeksi olen tähän blogiin mitään laittanut. Silti käsitöitä on syntynyt ja syntyy koko ajan. Joululahjaksi ompelin miehelleni collegehousut Suuren käsityön 4/2006 ohjeella. Ohje oli helppo, mutta ostamani kangas ehkä turhan paksua, kun kiinnitin vyötärökaitaletta housuihin. Hiki ihan rupesi valumaan, että meneekö pieleen. Ei mennyt. Mies luuli aluksi että olin ostanut ne kaupasta :). Tyttäreni puolestaan sai joululahjaksi muutaman nukenvaatteen. Enempään en kyennyt vaikka suunnitelmissa oli.

Itse sain joululahjaksi Erika Knightin kirjan Pehmoisia neuleita pienokaiselle. Sieltä olen alkanut kutoa pieniä töppösiä. Ohje on niin kiva, että töppösiä varmaan tulee tehtyä eri jämälangoista vauvalahjoiksi ja omalle pienokaiselle toki myöskin. Mielessä kävi että jos jaksan, niin saatan ohjetta mukaillen tehdä isompiakin töppösiä. Kirjassa oli muitakin mukavia ohjeita, joihin varmasti saan upotettua lankavarastoani.

       

Tässä ekat töppöset valmiina. Töppösten lankana on Novitan Tenneseen jämät vuosien takaa. Nämä on niin tyylikkäät popot. Tykkään.

 

Lisäksi on toki keskeneräisiä neuleita. Uusin yritelmäni on neuloa tammikuun loppuun mennessä miehelleni syntymäpäivälahjaksi ohuesta merinolangasta neule syntymäpäivälahjaksi. Voi olla että tulee kiire, varsinkin jos tämä masuasukki päättää syntyä ennen laskettua aikaa.

Ompelupuolella loppuvuodesta valmistui ihana roosa mekko tyttärelle serkun ristiäisiin. Kangas on Iinu-verkkokaupasta. Tytär valitsi kankaan itse, verkkokaupan palvelu oli nopeaa ja kangas oli kääritty ihanaan silkkipaperiin, joka oli teipattu kiinni sydäntarralla, jossa luki ompelun iloa tms. Tuli todella hyvä mieli, kun ostos oli niin kauniisti pakattu! Mekon kaava on Ottobrestä. Kaavalla olen aiemmin tehnyt mekon sekä tyttärelleni että kummitytölleni vaaleanvihreästä vakosametista ja koska tytär tykkää mekosta niin paljon niin tein samanlaisen. Kaavaa vain suurensin, kun valmiiksi ei ollut enää sopivaa kokoa. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen!

 

                 

Lopuksi kuva minivilliksistä jotka syntyivät joskus marras-joulukuun vaihteessa. Malli ei ehkä paras mahdollinen. En tiedä, en vain itse jotenkin tykkää. Jossain olin nähnyt jotkut noin toteutetut villikset, niin pitihän kokeilla. Ohje omasta päästä, joten ehkä siinä syy että malli on sitten vähän outo :)