Olen elänyt hiljaiseloa tämän blogin päivittämisen suhteen, mutta käsityörintamalla ei ole ollut niinkään hiljaista. Kesällä ahkeroin kasan kestovaippoja, jotka tosin annoin käyttöön ennen kuin muistin niitä kuvata. No, tarpeeseen menivät ja ehkäpä sitten seuraavista tekeleistä tulee kuviakin. Kesäisiä vaatteita tuli ommeltua kesällä totta kai, mutta nekin menivät heti käyttöön. Tässä muutama kesämekko ja leggingsit, jotka on tehty kaavoilla, joita on käytetty niin moneen muuhunkin ompelukseeni.

 

Ompelukone on huristellut myös pienen pieniä vaatteita, bodyja, potkuhousuja, nuttuja, mutta valmiiksi asti ne eivät vielä ole ennättäneet.  Myös tulevalle isosiskolle on tulossa uusia vaatteita tavea varten. Tyttö haluaa käyttää mekkoja, joten hän tarvitsee jotain talvisempaa prinsessavaatetta. Myös perus tirkoopaitoja pitäisi taas hurruutella koska monta viime talvista paitaa on jäänyt hihoistaan lyhkäisiksi. Luvassa on siis kunnon pläjäys lastenvaatteita jonkin ajan kuluttua. Tapanani on tehdä sarjatyötä, jotta välttyisin mahdollisimman paljon puolaukselta ja lankojen vaihdolta.

Neulepuolellakin on monta keskeneräistä neuletta. Viimeisin aloitukseni on puolukkapuuron värisestä mohairlangasta pitsineulenuttu tyttärelle. Aloituksia riittää muitakin. Olen koettanut tuhota lankavarastojani, mutta inspiraatio neuleen valmiiksi saamiseen on lopahtanut jossakin vaiheessa, kun malli ei ehkä olekaan ollut se kaikista kiinnostavin tai sitten työhön on tullut joku virhe, jota en samantien ole jaksanut lähteä korjaamaan tms.

Tässä kirjoitellessani postiluukusta kolahit uusin Suuri käsityö -lehti. Yksi osa käsityöharrastustani on lehtien - uusien ja vanhojen - selailu, inspiraation hakeminen ja muuten vain lehtien parissa rentoutuminen kauniita kuvia katsellen ja uusista projekteista haaveillen.

Ps. olenhan minä itsellenikin tehnyt pari mammapaitaa :) jospa niistäkin joskus saisin otettua kuvat.