Kovin vähän olen saanut käsitöitä tehtyä kesän aikana. Innostus tuntuu kadonneen, mutta toivottavasti vain väliaikaisesti. Uudet aloitukset ovat jääneet kesken, kun puikkoihin tarttuminen ei olekaan syystä tai toisesta sitten enää kiinnostanutkaan. Uskon kyllä siihen, että ennemmin tai myöhemmin käsityöinnostuskin palailee kesälomilta...

Jotain pientä olen kuitenkin saanut tehtyä ja tässä kuvia kesän ajalta.

En ollutkaan vielä tänne laittanut kuvaa kirjanmerkeistä, jotka virkkasin jo kesäkuun puolella. Netissä seikkaillessani löysin joskus linkin tälle sivustolle, ja heti ajattelin, että näitä täytyy joskus kokeilla. Yhtä kokeiltuani jäin kirjaimellisesti koukkuun. Olen näihin kovin tyytyväinen ja en vähiten siksi, että onnistuin selättämään huonolla kielitaidollani englanninkielisen ohjeen :) Virkkasin nämä Novitan virkkauslangasta ja ensimmäistä kertaa kokeilin myös tärkkäämistä. Sokerin ja veden seoksella nämä kovettuivat mielestäni juuri sopivasti.

Heinäkuussa vietti veljeni keskimmäinen tyttö kuusivuotissynttäreitään ja tämä setti matkasi hänelle syntymäpäivälahjan mukana. Pienen olkalaukun virkkasin ilman ohjetta kirjavasta ja valkoisesta Kotiväkilangasta yhdessä, päässä pidettävän kolmiohuivin neuloin pelkällä kirjavalla langalla. Huivin pitsineule on tuttu salmiakkikuvio esim. Fifi-huivista. Lahja oli kovin mieleinen ja mikäpä itselle sen parempaa palautetta.

Jälleen herättelin myös hiukan ompelukonettani, ja sainpa vielä loppukesälle ommeltua uuden kesäkassin. Laukku on tehty Marimekon laukun kaavalla ja myös kangas on Marimekon markiisikangasta. Ompelin laukkuun myös vuorin ja siihen kännykkä- ja vetoketjutaskut, niin palvelee hyvin käytössä. Tykkään tästä laukun mallista; sinne mahtuu yllättävän paljon tavaraa mutta ei silti (ainakaan omasta mielestäni) näytä säkiltä.

Pidemmän ajan "projektina" täydensin tiskirättivarastoani keväällä tarjouksesta ostetuista Mandarin Petit -langoista. Lainasin kirjastosta Kauneimmat neulemallit ja nämä syntyivätkin kokeiluina muutamista kirjan pintaneulemalleista. Pintaneuleisten kaveriksi neuloin pari tiskikukkasta tämän mallin mukaan. Tiskirätit olivat juuri sopivia töitä tämän kyllästymiskauden keskelle, kun valmistakin tuli suhteellisen nopeasti. :)