Käsitöitä on viime aikoina tullut tehtyä hiukan vaihtelevalla menestyksellä ja purkamisen säestyksellä. Tässä nyt välillä kuitenkin taas pikkutöitä, joita olen saanut näperrettyä valmiiksi asti. 

Kesän Novitassa oli malli näihin kukkapatalappuihin ja tokihan niitä piti kokeilla. Ei välttämättä mikään suosikkimallini, mutta ihan kivannäköisiä mielestäni tuli. 

 

Useamman vuoden tauon jälkeen virkkasin taas salomoninsolmuja ja tein tämän yksinkertaisen huivin ystävälleni. Hän näki kerran minulla vastaavanlaisen huivin ja ihastui siihen niin, että halusi itselleen samanlaisen. Luonnonvalkoinen puuvilllalanka on sopivan kesäinen ja hänen oma valintansa.

Nämä sinisävyiset työt lähtivät maailmalle Novitan Neulomon kautta. Ommeltuun käsityöpussukkaan virkkasin yksityiskohdaksi pitsinauhan. Puro Batikista virkkasin pienen kesäkassin kevään Novitassa ollutta mallia hiukan muunnellen ja kerän lopusta syntyi vielä neulatyyny. 

 

Välillä tuntuu siltä, että minulla on jatkuva pula kaikenlaisille kasseille ja pussukoille... :) Tämän puutoksen korjaamiseen ompelin kaksi käsityöpussukkaa ja kaksi yksinkertaista kangaskassia. Pussukoiden kaava on ollut joskus Suuren Käsityölehden liitteenä. Ihan mukavan oloinen malli, saatan tehdä enemmänkin pussukoita tällä mallilla.