Käsityöaika on melko vähäistä eikä valmista synny kovinkaan usein. Tässä kuitenkin kuvia joululoman aikaansaannoksista. Kaikesta minkä saan valmiiksi, olen iloinen. Kuvat eivät ole kovinkaan onnistuneita, kun valaistus ja muut olosuhteet ovat mitä ovat.

Pitkähihaiset kierrätyspaidat saivat uuden elämän eräänä aamuna. Tytär oli itse ideoimassa mitä kuvia tulee. Vaaleanpunaisesta perhospaidasta puuttuu vielä tuntosarvet yms. pientä jota ajattelin kirjoa. Kissat ovat iloiset ja suloiset mielestäni. Näissä paidoissa oli ikitahroja tai muuten ne eivät olleet meillä käytössä koska kaipasivat piristystä.

 

Yksiväriset legginssit ovat joustofroteesta, jota löytyi kangasvarastostani ja raidalliset ovat trikoota, jonka sattumalta löysin Eurokankaan pala-laarista (ja oli tosi halpaa), kun menin ostamaan ompelulankaa ja neuloja. Molemmat onnistuivat hyvin ja ovat olleet ahkerassa käytössä.

Tämä paita on tehty Ottobren hyväksi havaitulla kaavalla. Hihat olivat vain turhan pitkät kun en muistanut olinko jättänyt kääntenvaraa minkä verran vai ollenkaan. Nyt hihoissa ei ole enää tuota reunusta vaan lyhensin niitä ja tein tavalliset hihansuut eli taitoin kankaan nurjalle. Pidennys varaa on vielä jäljellä. Paidan tekee mielestäni erityisen somaksi nuo olalla olevat KAM-kukkanepit. Valitettavasti ne näkyvät hieman huonosti tässä. Kankaan löysin jo viime kesänä Naantalin Pikku-Auringosta ja aika pitkään paita oli vaiheessa "osat leikattu".

Eräässä loppuunmyynnissä menin sitten ostamaan sukkalankaa (Novitan mustikka-marjaretkeä) ja toiset sukkapuikot, joten näitä sukkia neuloin rinnakkain. Eipä ollut rasittavia silmukoiden laskemisia, kun lisäykset ja kavennukset tein samoihin aikoihin. Sukkien kannassa ja kärjessä on tavallista Nalle-lankaa, koska tykkään että raidat menee jämptisti. Sukat miellyttivät omistajaansa ja pääsivät käyttöön ennen kuvausta.

 

Tässä vielä yksi tunika tyttärelle. Sama kaava kuin piparikukkatunikassa. Kangas löytyi myös Eurokankaan palalaarista samalla kertaa kuin legginsien raitakangas. Tämä mansikkakangas on mielestäni aivan ihana!

Tein muuten lomalla inventaariota kangasvarastollani ja kyllä niitä kankaita riittää. Osan olemassaolon olen unohtanut tyystin. Tällä hetkellä tavoitteenani on saada ommeltua varastoani vähän pienemmäksi ja välttää uusien kankaiden ostoa. Hyvin olen vielä saanut hillittyä itseäni vaikka netti pursuaakin ihania kangaskauppoja. Tytölläkin vaatteita alkaa olemaan aika paljon. Kasvu ei enää ole niin nopeaa kuin aikasemmin, joten samat vaatteet menevät melko pitkään. Luulen että koko 98, jota nyt on alettu enimmäkseen käyttämään, sopii vielä syksylläkin, mutta eihän sitä koskaan voi tietää. Muutama ikuisuusprojekti kokoa 92 odottaa pöydällä viimeistelyä... Toivottavasti saan ne valmiiksi ennen kuin ovat auttamattomasti pienet!