Pitkän aikaa olen jo ihaillut täällä nettimaailmassa upeita pitsihuiveja. Ajattelin ensin, ettei oma kärsivällisyyteni riittäisi niiden neulomiseen, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Vaatimuksenani oli suomenkielinen ohje ja kaunis, suhteellisen selkeä malli. Minttumaari-huivin ohje löytyy Ullaneuleen sivuilta. Lankana käytin Naganoa, 100% konepestävää villaa. Puikot valitsin ohjeen mukaan reilusti langan suositusta isommat.

Olen lopputulokseen melko tyytyväinen. Tämä oli ihan ensimmäinen niskasta aloitettu kolmiohuivini, ja hetken aloitusta pähkäiltyäni neulominen alkoi sujua melko joutuisaan ilman suurempia ongelmia. Muutaman kerran unohtuneet langankierrot kun oli helppo korjata. Huivin pingottaminen oli työläs vaihe ainakin minulle. Mittanauhaa sai käyttää ja nuppineuloja siirrellä lukemattomia kertoja, kunnes lopulta annoin olla. Ei tuo valmis huivi taida täysin symmetrinen olla ainakaan noiden reunojen osalta, mutta en anna sen häiritä.

Minttumaaria oli mukava neuloa ja luulen, että tämä ei jäänyt ainoaksi pitsihuivikseni... Kauniita malleja ja suomenkielisiä ohjeita kun löytyy muitakin :)