Tänään olikin sitten se sadepäivä ja yllättävän paljon sainkin aikaiseksi.

1250440342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tytölle kisu-mekko. Kangas on Rosa Matildan muru-kangas. Pään- ja kädenteillä on resorikanttaukset. Kaava on Ottobren 3/2005 -lehdestä hieman muunneltuna (lähinnä laitoin pituutta lisää, jotta menee pidempään, sen verran arvokasta tuo kangas). Mekosta tuli aivan ihana mielestäni. Kangasta jäi vielä, joten nähtäväksi jää, mitä muuta siitä syntyy. Ehkä itselleni joku hauska päiväkotivaate.

1250440396_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä sitten siitä Nanson trikoosta ommeltu tunika. Moda 2/2003 -lehden kaavalla.  Koko on 38 ja jokseenkin reilu, kun jouduin vähän ottamaan sisään olkapäiltä ja siltinkin tuppaa vähän roikkumaan. Muuten malli on kiva, joten taidan ommella sillä lisää, joskin pikku muutoksin. Kangas on mielestäni aika hauska, siinä on ikään kuin voikukan siemenpalluroita, joiden päissä on sydämiä ja pikku kukkia. Oikein hyvä lastentarhanopettajan vaate myös.


Näiden lisäksi ompelin tytölle vielä hameen tuosta samaisesta turkoosista trikoosta, kun sitä jäi yli. Hameessa ihan perus vyötärökuminauha. Sain myös valmiiksi yhden pitkään nurkissa pyörineen paidan. Olin ajatellut sen eräälle pikku-miehelle, mutta vuodessa lapset kasvavat aika paljon, joten se taitaa mennä oman tyttäreni käyttöön.

Neulerintamalla on edelleen hiljaista. Turkoosi bambuneule jämähti hihavaiheeseen. Eilen katselin ostamaani vaaleaa liilaa mohairlankaa ja koetin miettiä mitä kivaa siitä saisin aikaiseksi. Tyttö vieressä halusi siitä jotain itselleen, mutta kyllä siitä taitaa äidille joku vaatetin tulla. Lankaa on neljä kerää, joten ei ihan mihin tahansa riitä.

Ps. Meinasin unohtaa, että korjasin vetoketjun kirpparilta löytämääni välikausihaalariin. Lisäsin myös palan heijastinnauhaa. Reima Tecin kosteussulku oli haalarin yläosasta aivan reikiintynyt, mutta ilmeisesti alaosa on ihan toimivaa kangasta. Ihan sopiva rymyhaalari tytölle päiväkotiin. Laittavat kuitenkin sitten märemmillä keleillä ihan sadeasun päälle.