Kesä on erilaista käsityöaikaa kuin talvi. Hiekklaatikolla on virkkuutyö, kesäisillä automatkoilla neule ja ei niin kauniina kesäpäivinä voi sitten istuutua saumurin ja ompelukoneen ääreen. Tänään kuopuksen päiväuniaikaan hurautin itsellni paidan. Tällä mallila olen ennenkin ommellut muutaman imetystopin. Kuva on huono ja paita näyttää kierolta henkarilla, mutta äälle istuu ihan mukavasti. No, nuo hihat eivät ihan miellytä kun tykkään niukemmista. Noihin mahtuisi kaksi kättä lisää. Ovat siis mallia "perinteinen t-paita" Seuraavaan paitaan teen sitten toisenlaiset ja noillekin saatan keksiä jonkun supistuksen.

Aiemmin tässä kuussa ompelin viisivuotiaalleni Ottobren 3/2012 lehden kaavalla ihanaisen röyhelötopin. Jo aikaisemmin keväällä olin ostanut kiinnisilitettävää kimalletta ja tähän paitaan se sopi paremmin kuin hyvin. Aika kauan kuitenkin asia hautui mielessä ja tänään vihdoin sain silitettyä nuo kukkaset. Paidan valkoin osa (kauniin luonnonvalkoinen) on omasta t-paidastani, joka oli kutistunut pesussa pituudestaan. Röyhelöt jämätrikoota ja kauluksen resori jo aikaa sitten ostettua. Melko edullista vaatetusta siis ja tyttö oli enemmän kuin onnellinen paidastaan. Itsekin olen tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti kimallekukkaset kestävät!

Rupesin tässä miettimään, että olenhan minä jotain muutakin ommellut kesällä. Ei tämä nyt näin vähäistä ole voinut olla!?!? Ja sitten muistin. Kukkaketomekot tytöille. Kangas EK:sta, esikoisen valitsemaa. Hänen mekkonsa on ommeltu Mekkotehdas-kirjan kaavalla ja pienemmän mekon kaavan otin Ottobren 3/2012 lehdestä. Isomman mekon ompelussa kaikki ei mennyt ihan niin kuin olisin toivonut, pienemmän mekko oli yllättävän helppo tehdä, vaikka ohje näytti mielstäni mutkikkaalta. Tykkään tykkään silti molemmista. Ja näillä mekoilla on jo parit kesäjuhlat käyty.